Bouwen & ICT

Projecten worden steeds complexer, de eisen die worden gesteld aan de uivoering worden steeds hoger en de kosten voor de werkvoorbereiding nemen toe.

Het bouwproces veranderd in snel tempo. Bouwplaatsen worden montageplekken waar prefab aangeleverde onderdelen worden geassembleerd. De opgave waar de aannemer voor staat vragen om een nieuwe aanpak.

De tijd dat maatverschillen kunnen worden opgelost in het werk zijn voor goed voorbij. Alle onderdelen dienen naadloos op elkaar aan te sluiten. Gebouwonderdelen dienen van te voren te worden afgestemd op pasvorm en volgorde van montage.

Traditionele tekeningen voldoen niet meer en de kanttekening maten te controleren in het werk is verleden tijd. Er is behoefte aan driedimensionale modellen waarbij alle onderdelen van te voren op elkaar worden afgestemd en gecontroleerd.

Werken met een digitaal 3D model volgens de BIM methodiek, een gebouw informatiemodel, is volgens Bouwbedrijf Daamen dan ook de toekomst. Daarom zijn zij bezig met de integratie van dergelijke ICT oplossingen binnen het bedrijf.

Meer informatie over het principe van BIM vindt u in de bijlage:
Ik bim, jij bim-t, wij bim-men”.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search